کدو تنبل طول دوره سرماخوردگی را کوتاه میکند و میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
بررسیهای مختلف در مورد اثربخشی ویتامینها در سال ۲۰۱۳ نشان داد کدو تنبل حتی در برابر سرماخوردگی میتواند محافظت ایجاد کند. ویتامین ث موجود در آن در بزرگسالان ۸ درصد و در کودکان ۱۴ درصد، طول مدت سرماخوردگی را کاهش میدهد.
کدو تنبل گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد.کدو تنبل های کشور ما دو نوع اند: نوع اول کاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکل شان نامتقارن است. شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد،بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است. علاوه بر این، کدو حلوایی نوع دوم، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند، مفید است.
به گزارش Harvard health،دانههای کدو تنبل حاوی ۱۶۰ کیلو کالری، ۴ گرم کربوهیدارت، ۱۲ گرم چربی است و هیچ گونه قندی ندارد. کدو تنبل سرشار از پروتئین است.
متاسفانه بسیاری از خوراکیها و نوشیدنیهای پاییزی حاوی شکر تصفیه شده و فاقد مواد مغذی مناسب بدن است. در این میان کدو تنبل و محصولات مختلف تهیه شده از آن مانند انواع شیرینیها، پای و حتی دانههای آن برای بدن مفیدند.
خواص دارویی کدو تنبل:
روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته می شود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. یک دارو برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب می شود.
کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد.
وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه می کند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
گردآوری: بخش سلامت داناترین ها